Sätila Basket

Historiabasket
Sätila Basket är ett välkänt varumärke inom stora delar av idrottssverige – inte bara inom basketsporten. Klubben bildades 1971 och redan 1978/79 hade klubben ett damlag som spelade i Elitserien. Lite längre fram 1982 plockade det dåvarande damlaget hem ett SM-brons och 1995/96 var det spel i basketens Elitserie igen. 2006 tackade Sätila Basket nej till fortsatt elitseriespel och lämnade över platsen till Marbo BK som vi samarbetar med för att ge Sätilaspelare möjlighet att gå vidare i sin basketkarriär. Under åren har ganska många spelare, som började spela basket i Sätila Basket, gått vidare till andra välkända klubbar för fortsatt spel i de högsta serierna.

Sätila Basket är en mycket aktiv och fristående klubb med hemvist i Sätila i Marks kommun och har ett verksamhetsområde som omfattar Fotskäl, Hajom, Hyssna, Hällingsjö, Sätila, Tostared och Ubbhult. Klubben har bestämt att verksamheten i huvudsak skall vara koncentrerad till ungdomsbasket för flickor och pojkar i åldrarna 9 till 15 år.

Sätilahallen
Vi är en liten basketklubb med en hel del medlemmar med stort basketintresse.
Sätilahallen, där vi tränar och spelar våra matcher ligger på Sätila F-9 skola.
När du kommer in till Sätila centrum svänger du ner vid kyrkan, och ner för en svängbacke och du ser skolan. Hallen ligger vid vändplatsen och du går in genom glasdörrarna där.

Kontaktuppgifter

Adress:
Sätila BBK – Basket
Box 2
510 21 Sätila
Telefon:
Ordförande 0706554593
Internet
Officiell hemsida: http://www.satilabasket.se
 E-mail
goran.andersson@bertling.com