Sätila Sportklubb (SSK)

Historik
Föreningen grundades 1928 som Sätila Velocipedklubb, men bytte redan 1931 namn till Sätila Sportklubb, då nya idrotter ville delta, i första hand friidrott. Fotbollen dröjde till 1934 då den första planen kom till stånd, vilken låg ungefär där Sätilahallen ligger idag. Genom åren har idrotter kommit och gått, t ex handboll, ishockey, bordtennis, skidåkning, och så givetvis basket och orientering som idag utövas i Sätila Basketbollklubb och OK Räven.

Idrott
Idag är SSKs huvudsakliga idrottsverksamhet fotboll för alla åldrar. Ungdoms- och damfotboll drivs i tillsammans med Ubbhults IF och IFK Hällingsjö i det som kallas HUS-samarbetet. Tillsammans har vi 12 barn- och ungdomslag och ett damlag som spelar i division 3. Vi försöker utnyttja alla föreningarnas anläggningar för alla lag för att bredda intresset så mycket det går. Det behövs i dessa tider då intresset för fysisk aktivitet minskar bland barnen. SSKs herrlag återfinns för närvarande i division 5, och tillsammans med Ubbhult/Hällingsjö har vi ett utvecklingslag.

Sedan några år har friidrotten gjort comeback i föreningen. Träning på Lygnevi och i Sätilahallen, och deltar även i tävlingar.

Kontaktuppgifter

Adress:
Sätila Sportklubb
Lygnevivägen 8
511 69 Sätila
Telefon:
Kontaktperson 0706-858148

.

Internet
Officiell hemsida  satilask.se
husff.se är under uppbyggnad
Flera lag har egna sidor på laget.se

 E-mail
Allmänt till info@satilask.se
ordf@satilask.se läses endast av föreningens ordförande