Sätila of Sweden

SEDAN 1896

Sätila of Sweden grundades 1896 i byn Sätila på den västgötska landsbygden. Sedan den dagen har vi designat, stickat och levererat väldigt många mössor. Historien startade med att Johannes Nilsson köpte maskindelar till de första stickmaskinerna och fraktade dem med ång-båten från Fjärås till Sätila. Byvägen trafikerades med häst och vagn och man köpte maskinerna i delar och satte ihop dem på plats i stickeriet.

När Johannes Nilsson år 1896 plöjde sina åkrar kunde han inte drömma om att han sådde ett frö som skulle växa till ett av Skandinaviens mest framgångsrika mösstillverkningsföretag. Yrkesskickligheten och lusten att arbeta med textilmaterial genomsyrade hela regionen. I det kalla nordiska klimatet fanns dessutom en naturlig efterfrågan på stickade, varma kläder.

Mössan har varit huvudsaken sedan starten och på 70-talet när Ingemar Stenmark fick hela Sverige att stanna upp sattes varumärket på kartan. I Ingemars hemtrakter, Tärnaby, fanns den en tradition om att skidåkarnas mammor ritade mönster till sönernas mössor inför kommande skidsäsong. Varje år stickades dessa fina mönster i Sätila och mössorna såldes världen över. Tre modeller finns fortfarande kvar bland Sätilas klassiker Stenis, Sätila orginal och Umfors .Det var även under denna tid som företaget bytte namn från Nilssons Trikåfabrik till Sätila of Sweden.

Vårt mål är att vara den främsta mössaffären. Den som bär en Sätilamössa skall alltid känna sig nöjd med sitt val. Vi har mössor för alla aktiviteter och tycker att det är vad du som person gör som skall bestämma vilken mössa du väljer. Oavsett om du skall springa vintermaraton eller bara ta en kaffe på stan så finns det en mössa som gör din upplevelse lite skönare.

Mer information hittar du här: www.satila.com