Bygdegårdarnas kulturdag med teater

  • 12:00

Vi firar bygdegårdarnas kulturdag tillsammans med gästande Panikteatern från Uppsala. Det blir både barn- och vuxenteater på samma dag.
Panikteatern är en fri teatergrupp som funnits i över 40 år. De spelar teater för barn och vuxna på turné såväl som på den egna scenen Den Lilla Teatern i Uppsala. Gruppen har gästat Sätila bygdegård ett flertal gånger med olika teaterproduktioner för såväl barn som vuxna. På senare år har de haft stor glädje av att samarbeta med större institutioner.1999 förlade de en del av sin verksamhet på Borås stadsteaters lilla scen och mellan januari 2000- december 2004 ingick de i Riksteaterns gästspelsutbud för mindre orter. Framförallt är deras spelplats den svenska landsbygden.

Klockan 12.00 Barnteater
”Lilla Nollan och dom andra” – en lekfull räknelära om allas värde.
En pjäs för barn från 3 – 8 år efter Inger och Lasse Sandbergs bilderbok ”Lilla Nollan och dom andra”.
”Strålande scenäventyr, poetisk och humoristisk berättelse/…/Inte sedan Magnus, Brasse och Evas räkneverk i barn-tv-klassikern ”Fem myror är fler än fyra elefanter” har väl siffror varit så här kul”
Uppsala Tidning
Entré 40:- per person från 3 år. Servering

Klockan 16.00 Vuxenteater
”Två systrar och en begravning”
– ett familjedrama om drömmar och förhoppningar i katastrofal kollision.
Ridån går upp för hemkomsten efter Alice Cederströms begravning. Två systrar träffas efter många år. Den ena den åldrande sångerskan Violett Ceder, hon som for till Stockholm i ungdomen för en strålande karriär och ett liv på löpsedlarna. Men Stjärnan är minst sagt dalande och bankkontot skrämmande tomt. Den andra arbetsmyran Eva, hemmadottern som aldrig tillfrågats i viktiga ären-den, som alltid varit först i morgonsysslorna och sist att låsa porten. Nu är det min tur tänker Eva och dukar till begravningskaffe. Tillsammans med den nyss avlidna modern har hon i decennier drivit Pensionat Perenn.
– Vi säljer förstås, säger Violett
– Över min döda kropp, skriker Eva
Komik, dramatik och en rejäl dos musik i en historia att identifiera sig med att känna igen. Ja, om inte hos oss själva så i alla fall hos grannens. Entré 140:- inkl. kaffe och fralla. Medlemmar 120:- Biljetter: bygdegarden@telia.com alt. 0301-42458 eller vid entrén
Begränsat antal platser.

Välkomna!

/Sätila Bygdegårdsförening