Vandringsleder

Markerade leder

Från Lygnevi utgår fyra vandringsleder. Samtliga leder är markerade med orange märkning. Märkningen är gjort med markeringstejp på stolpar, målat på träd eller med pilar. Det är endast endast Flohultsleden som är barnvagnsvänlig. Klicka på länkarna nedan för att få information och karta för respektive led.

– Flohult

– Kullanäs

– Ramhulta

– Torrås

Omarkerade leder, GPS-leder.

Vi har också tre leder som inte är markerade i naturen utan man följer dem via något verktyg, t.ex. Google Maps, GPX Viewer eller liknande, i sin telefon eller ’padda’. När man får upp leden ser man var på kartan man befinner sig (en blå punkt vanligtvis). Vid ’svåra’ passager/stigförgreningar kan man förstora upp kartan för att mer i detalj se hur man skall gå vidare. Linjen följer inte alltid exakt leden men oftast är den ok.  Förhoppningsvis är täckningen tillräckligt bra överallt, och en bra idè är att ha fulladdad utrustning och batteribackup

Länkar till respektive led nedan.
Klätten är ’barnvagnsvänlig’ om man väljer asfaltalternativet i slutet i stället för skogsalternativet. Det finns två varianter från Buaråsvägen.

– Strömma

Klätten

Ösjö

Raskamarschen

Lederna sköts av Byalaget i Sätila och gruppen Ledbrytarna. Meddela gärna oss om ni har synpunkter på lederna via mail till ledbrytarna@satila.se.

Aktiviteter kan ni även följa på Facebooksidan Ledbrytarna i Sätila – https://www.facebook.com/Ledbrytarna.

Det finns även en en informationstavla om vandringslederna vid Lygnevi.

Tavland vid Lygnevi