Byalaget funderar på att anordna en riktigt klassisk ”bonna-auktion” i Sätila under 2023. Detta med prylar skänkta av sätilaborna och där allt överskott går till bryggan.


En dag i äkta Emil i Lönneberga-anda som doftar sockerdricka och brödspade. Med lite kring-arrangemang, lotterier och kanske något uppträdande. Fast givetvis helt utan slagsmål och Bulten i Bo…
Vi tänker oss en dag där luften fylls av lukten från spunnet socker, nytjärad eka, gammeldags vaniljglass i strut och den där speciella doften som bara riktigt gamla, fina saker kan ha ibland. Men givetvis finns plats på auktionen för både datorspelet och elgitarren som ändå bara står och skräpar i ett hörn i garaget. Och som någon annan gärna skulle lägga vantarna på och kunna ge en slant för.


Kort sagt: En dag där våra barn kan ha riktigt, riktigt roligt och där både mormor och farfar kan få minnen om Sätila att väckas till liv. Där historier om svunnen tid kan berättas och visioner om en fin framtid kan diskuteras. Samtidigt som man kan göra bra fynd och kanske äntligen hitta den där inredningsdetaljen som man så länge letat efter. Där vi träffas och ses tillsammans i ett gott gemensamt syfte – att göra Sätila lite bättre och lite trevligare. Samtidigt som vi bevarar vår fina brygga, lyssnar på skrattande barn, äter en korv i bröd eller en nygräddad våffla och får en kopp kaffe.


Som entréavgift tänker vi oss att man kan ge en valfri grindslant som givetvis också går oavkortat till bryggan. Vad tror ni om det? Är det en bra idé? Kontakta byalaget eller skriv en kommentar här om du har förslag och idéer.

Categories: Projekt

0 Inlägg

Skriv gärna ett inlägg!

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *