Förslag som rör Sätila Sand skriver du i kommentarsfältet nedan!

Lämna dina förslag och idéer på saker du vill se hända i Sätila, på kort och lång sikt. Eller frågor du tycker vi borde skapa medvetenhet om, diskutera och belysa. Det är bl.a. från dessa förslag som framtida Månadens Tema kommer att hämtas. Alla bidrag är välkomna, allt från allmänna synpunkter till något mer specifikt eller större, gärna något du själv vill engagera dig i för att göra Sätila bättre.


2 Inlägg

byalaget · 2022-02-21 at 16:33

MEDLEMSKAP I BRYGGAN – ÄR DET MÖJLIGT? Bryggan borde vara allas intresse och ansvar. Varför inte ha ett medlemskap på 100:- per år. Det är en idé väl värd att undersöka. Det finns säkert både fördelar och nackdelar med den men någon typ av långsiktig och trygg finansiering är nödvändig då bryggan är en viktig pusselbit i Sätilabornas välbefinnande. Det är vad de flesta vi talat med i alla fall säger. Kan frågan om medlemskap i Bryggan bli Månadens Tema senare under 2022?

byalaget · 2022-02-21 at 16:26

Samverkan om Sätila Sand och Lygnevis framtid
IDÉN GÅR UT PÅ: Borde finns en speciell grupp med representanter från många föreningar etc för att samtala om hur Sätila sand och Lygnevi ska utvecklas fram. Dessutom bör Sätilaborna bjudas in till samtal om detta kontinuerligt.
VARFÖR/SYFTE: Sätila Sand är en unik plats som ALLA i Sätila håller högt. Då måste också alla Sätilabor ges chansen att tycka till om dess framtid. Risken är annars att några fås idéer och intressen får styra. Miljön är känslig och om det sker för mycket aktiviteter kan den förstöras.
VINSTER: Genom att alla ges möjlighet att tycka till så öppnar det för att hitta en lösning på den långsiktiga finansieringen, kanske ett årligt medlemskap i tex Bryggan. Då slipper vi bli beroende av extern finansiering.
TIDSPLAN: Möten och samtalen kring detta bör ske snarast. Sommaren 2022 när pandemin förhoppningsvis släppt är rätt tillfälle. Planering för detta kan starta redan i maj-2022. Byalaget kan ta på sig rollen at vara sammankallande för detta

Skriv gärna ett inlägg!

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *